22.3.09

Θύμωσα

...και θα θυμώσετε κι εσείς μ αυτά που θα διαβάσετε!!! Δεν δέχομαι πως δεν φταίει ο φτωχός και αγράμματος κοσμάκης!!!Αυτός τους ψηφίζει!!!Κι εμείς φταίμε,γιατί κι εμείς ψηφίζουμε κυβερνήσεις που δεν κάνουν τίποτα!!!Και δε λέω να πάρουμε τα όπλα και να αρχίσουμε να φωνάζουμε αέρα!!!'Ομως υπάρχει λύση!!!«Τι πραγματικά συνέβη το 1821;»
Το αποκαλυπτικό αυτό κείμενο είναι του Σαλαχί Σονγιέλ, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Ψευδοκράτους του Ντεκτάς.
Στην πρώτη παράγραφο, υποστηρίζει ο Σονγιέλ, ότι το πνεύμα του ελληνικού επεκτατισμού αντικατοπτρίζεται στην Μεγάλη Ιδέα. Όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, η Μεγάλη Ιδέα είναι ακόμη κυρίαρχη στις απόψεις και τα αισθήματα αρκετών Ελλήνων και ότι ακόμη αρκετοί Έλληνες υποθάλπουν αυτό το μύθο.
Στη συνέχεια, ο Σονγιέλ, αναφέρει ότι η Μεγάλη Ιδέα, «καλλιεργήθηκε από τους κληρικούς της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και από τους έλληνες σοβινιστές παιδαγωγούς». Και στην συνέχεια, σχετικά με την Μεγάλη Ιδέα, αναφέρει ότι: «Από την εποχή της ελληνικής ένοπλης εξέγερσης έχει γίνει η βασική αρχή και ο στόχος των ελληνικών επαναστατικών και τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως για παράδειγμα της Φιλικής Εταιρίας, αργότερα της Εθνικής Εταιρίας, κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού πολέμου της Τουρκίας (σ.σ. δηλ. κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία) της Μαύρης Μοίρας και στις μέρες μας στην ΕΟΚΑ της Κύπρου…»Όμως, εκείνο το κείμενο το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς βλέπουν το 1821 οι Τούρκοι είναι το κείμενο και πάλι του τούρκου καθηγητή Σαλαχί Σονγιέλ.Η γνώμη του για το 1821 είναι ξεκάθαρη: «…Αυτός δεν ήταν ένας πόλεμος για την ελευθερία και την απελευθέρωση των Ελλήνων, αλλά ένας πόλεμος εξολόθρευσης εις βάρος των Τούρκων και άλλων Μουσουλμάνων, και οι κύριοι υποκινητές αυτού ήταν οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι κληρικοί…».
Μάλιστα σε κάποιο σημείο αναφέρει τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ως δουλέμπορο, όπως επίσης και τον Μαυροκορδάτο. Σε ένα σημείο καταφέρεται εναντίον και του Γέρου του Μωριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, γράφοντας: «Ο Έλληνας αρχισυμμορίτης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οποίος κατέχει περήφανα μία θέση «στο Ελληνικό Πάνθεον των Ηρώων», συμμετείχε επίσης ο ίδιος σε αυτές τις σφαγές και λεηλασίες με χαρά».
http://www.greekmurderers.net
http://www.topix.com/forum/world/
http://human-rights-archaeology.blogspot.com/Τί είναι αυτό;;;;
Δείτε εδώ:http://www.giritturk.blogspot.com/
Kαι μην ξανακούσω κανέναν να λέει ότι οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας γιατί θα αρχίσω να φωνάζω!!!!

10 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

«Τι πραγματικά συνέβη το 1821;»

Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα
να 'τανε το 21 να 'ρθει μια στιγμή
Να πολεμάω τις μέρες στα κάστρα
και το σπαθί μου να πιάνει φωτιά
και να κρατάω τις νύχτες με τ' άστρα
μια Τουρκοπούλα αγκαλιά


Μην γίνεσαι πύραυλος λοιπόν γιατί ο κάθε πεινασμένος κουλούρια ονειρεύται.

NANTIA-BAD RELIGION 7 είπε...

Μαγκιά μας ρέ!Καλά σας κάναμε τουρκάκια,στο κάτω κάτω εσείς ήρθατε απο τη Μογγολία όχι εμείς!Κι άν χρειαστεί θα σας στείλουμε πίσω!!
Άϊντε μπράβο!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Σήμερα από το πρωί με έχεις κάνει,να ταξιδέψω, να συγκινηθώ,να νευριασω,
να συχαθω, να, να, να, κουβάρι με έκανες
Καλό σου βράδυ σε συγχωρώ.

keritis είπε...

Ο κάθε άρρωστος ανοίγει φίλοι μου ένα ιστολόγιο και ξερνά όλο του το φλέγμα.Το εν λόγω ιστολόγιο της ονομαζόμενης Κρητικής ένωσης Τούρκων, ανοίχτηκε Χριστούγεννα(γιατι;)του 2007 με τρία θέματα, έβαλαν και μια ψηφοφορία, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους.Μηδέν σχόλια στα θέματά τους,και 47 επισκέψεις,δικές τους και δικές μας, όσοι από μας το είδαν.Βέβαια, δεν ξέρουμε τι κρύβεται από πίσω και αν έχει σχέση με το θόρυβο που γίνεται για την ανεξαρτησία της Κρήτης.
Εμείς σαν Κρητικός λαός, ένα έχουμε να πούμε.
Εδώ είμαστε, των πατέρων μας τα λάβαρα τιμώντας και όποιος θέλει, ας έλθει. Τα φαράγγια και οι κάμποι του νησιού, είναι γεμάτα από καύκαλα Σαρακινών, Τούρκων και Γερμανών που σκέφτηκαν να υποδουλώσουν ετούτο το λαό.Και το πλήρωσαν ακριβά.
Όποιος όμως έρθει σαν φίλος, η τσικουδιά ρέει ασταμάτητα και η θράκα πάντα μένει αναμμένη για ένα ζεστό φιλικό καλωσόρισμα και δυό ντουφεκιές στον αέρα.
Στον επισκέπτη μένει να διαλέξει. Από την πόρτα θέλει να μπεί,ή απ' το παράθυρο.
Στην πόρτα περιμένει ζεστή τσικουδιά,στό παράθυρο η άγρια κι εκδικητική λάμα του μαχαιριού μας.

dreamer-angel είπε...

Λύκε μου,
εύκολο το χεις να μη νευριάζω;;;Μ αυτά που βλέπω γύρω μου αρχίζω ν αγριεύω!!!!Ερχεται και η 25η Μαρτίου και μου ρχεται να αρματωθώ και να πάρω τους δρόμους!!!Χα χα χα
Χαιρετώ σε

Νάντια
διακρίνω έναν μικρό θυμό;;;;Χα χα χα
Φιλιά μικρή

Φούλη μου
συγνώμη!!!
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία ταξίδια μας είναι λίγο αγριεμένα κι έχουν αναταραχές!!!Θα ρθει και μπονάτσα σιγά σιγά!!!Τα φιλιά μου

keriti περίμενε κι εμένα βρε
Βάλε μια τσικουδιά κι έφτασα!!!
Σ ευχαριστώ πολύ για τις συχνές επισκέψεις σου!!!Τα σέβη μου

matriga είπε...

Αν έχω θυμώσει λέει... Τουρκάλα έγινα! Ειδικά οι μη κατέχοντες την ιστορία, θα πρέπει να μελετήσουν πολύ, γιατί η προπαγάνδα τείνει να γίνει σύστημα...

dreamer-angel είπε...

Kι εγώ μαζί σου φιλενάδα!!!
Φιλιά πολλά

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Παιδιά, χαλαρώστε λίγο!
Κάθε κατακτητής θεωρεί τον εαυτό του απελευθερωτή-εκπολιτιστή και κάθε επαναστάτης θεωρείται τρομοκράτης!... Η ιστορία της ανθρωπότητας!...
Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με τον keritis. Ο καθένας είναι ελέυθερος να λέει ό,τι θέλει!... Το σημαντικό είναι ποιός τον ακούει!...

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Α!
Στο greekmurderers δε μπόρεσα να μπω (forbidden). Ελπίζω αυτό να μην είναι λογοκρισία από πλευράς Ελλάδος, ε;

Όσο για τη λέξη γεννοκτονία, σαν καραμέλα να 'χει γίνει!... Ούφ!...

dreamer-angel είπε...

Kαλώς τον εγκλωβισμένο!!!
Εχεις δίκιο!Είδα κι εγώ ότι δεν μπαίνει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο!!!Τέλος πάντων!!!
Φιλιά πολλά κι ευχαριστώ για την επίσκεψη!